buildmasterdaylogo2017mrtSlimmer werken om succesvol te zijn in een tijdperk van veranderende klantverwachtingen.

Donderdag 30 maart 2017 - 13u30 - 18u00

Er zijn 5 grote trends waar je als bouwhandel of technische groothandels mee om moet gaan indien je succesvol wil blijven. Tijdens deze namiddagsessie gaan we dieper in op deze uitdagingen. We geven voorbeelden van digitale oplossingen die in gebruik zijn bij Belgische groothandels. Daarnaast laten we bedrijven uit uw sector aan het woord om hun ervaringen te delen.

 

Consultants en studenten kunnen deelnemen op voorwaarde dat er nog plaatsen vrij zijn. Hun inschrijving wordt onder voorbehoud goedgekeurd.
 

Programma 


13u30 Welkomstdrink in de bar van het Guesthouse 


Hoe selecteerde en implementeerde een groeiende KMO als FloorHouse ERP-software? 

bubble-floorhouseErvaringen van Tom Mampaey - IT-manager FloorHouse

ERP-selectie is niet eenvoudig. Tom vertelt wat FloorHouse's ervaringen waren met vorige pakketten, hoe die historiek hun selectiecriteria heeft beïnvloedt en hoe ze uiteindelijk tot een beslissing zijn gekomen. Hij vertelt eerlijk over de implementatie en deelt wat, volgens hem, cruciale factoren zijn voor een succesvolle implementatie.

 

Welke functionaliteiten mag je als groothandel verwachten van moderne bedrijfssoftware?

bubble-wouterDemo BuildMaster - Dynamics NAV voor bouwhandel en technische groothandel

BuildMaster wordt gebruikt bij talloze bouwhandels, DHZ en andere technische groothandels. Het is dé leidinggevende ERP software gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV omwille van standaardfunctionaliteit. Wouter toont hoe geïntegreerde bedrijfssoftware de administratie automatiseert.

Hoe betaalbaar en rendabel zijn digitale schaplabels voor KMO's?

bubble-arthurOver de terugverdientijd van ESL of elektronische schaplabels - Arthur Nevejan

Je ziet de digitale schaplabels overal opduiken. De technologie is op enkele jaren tijd mainstream geworden en de prijs van de labels en RF-hardware is zeer sterk gedaald waardoor ook KMO's er mee aan de slag kunnen. We presenteren een roi-simulatie, enkele voorbeelden en richtprijzen.


15u30 | Pauze - geniet van een drankje in de tuin


Vanaf hoeveel inkomende documenten is digitaal document management interessant?

bubble-willyDocumenten scannen & verwerken - Willy De Corte

Het inscannen van inkomende documenten (denk aan inkoopfacturen, zendnota's, ...) en die automatisch laten verwerken in je bedrijfssoftware bevrijd je van heel wat saaie administratie. We rekenen even uit vanaf hoeveel pagina’s het voor jou een no-brainer is om de investering te verantwoorden.

 

Hoe kan je vlotter samenwerken met je collega’s, klanten en partners?

bubble-remcoDe échte kracht van Office365 en ECM - Remco Verkaik

We tonen hoe jouw verschillende afdelingen gemakkelijk hun teamagenda’s beheren, documenten delen (binnen en buiten je bedrijf), meetingverslagen & notities centraal opslaan, documenten centraal te bewaren en ze vlot te doorzoeken of met meerdere personen tegelijk te bewerken.

Je productinformatie goed beheren is gemakkelijker gezegd dan gedaan!

bubble-walterDe uitdagingen en oplossingen voor productinformatiebeheer of PIM - Walter Van Dingenen

Als bouwhandel of groothandel heb je duizenden artikelen in je assortiment. Die artikelen vinden via steeds meer kanalen hun weg naar je klant: via je cataloog, via gepersonaliseerde prijslijsten, via je webshop, via online marktplaatsen. Van waar moet al die artikelinfo komen?

 

Hoe snel starten en succesvol doorgroeien met e-commerce?

bubble-cedricWebportals en webshops in gemixte B2B en B2C-omgevingen - Cédric Collet

Cédric begeleidt tal van groothandels uit uw sector om meer te halen uit hun geïntegreerde webshop. Op basis van voorbeelden en klantencases toont hij hoe je heel snel live kan gaan met een geïntegreerde webshop en wat je daarna moet doen om die verder uit te bouwen en succesvol te maken.


17u30 | Netwerkdrink in de Guesthouse Bar


 

Zo zag de BuildMasterDay 2016 er uit!

Vorig jaar ontvingen we meer dan 25 bedrijven in ons Guesthouse voor een inspiratiemiddag rond digitalisering en technologie in de bouwhandel en technische groothandel.

buildmasterday-2016 

Waar en wanneer

SDE - Lichtelarestraat 45 - 9080 Lochristi

Donderdag 30 maart - start 13u30 - einde 18u00