Deze bouw- en technische groothandels bouwen de ultieme ERP-software op Dynamics 365

Dynamics 365 usergroupERP-software voor bouwhandels en technische groothandels is behoorlijk complex. SDE heeft daarom een gebruikersgroep van bouwhandels die samenwerken aan BuildMaster, een ERP-pakket voor de technische groothandel gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Business Central (voorheen Dynamics NAV). De groothandels in de gebruikersgroep bepalen wat ze nodig hebben in de volgende versie en delen de kosten.

Sneller en voordeliger dan ERP op maat

buildmaster postitsDoor hun ervaring samen te leggen met die van hun sectorgenoten, kunnen de leden van de user group veel sneller de software laten bijwerken in functie van hun specifieke wensen en noden dan wanneer ze een pakket op maat voor elk van hen laten ontwikkelen. Bovendien is het voordeliger, aangezien ze de kosten voor de ontwikkeling delen.

We zien dan ook dat steeds meer BuildMaster-klanten zich actief engageren in de gebruikersgroep. Dat blijken ook de bedrijven te zijn die IT echt beschouwen als een motor voor hun business. Enkele namen van actieve leden zijn Botha, Bouwpunt Deckers, Daldecor, De Doncker Roosdaal,  Van AkelyenThoen, Groep Van Pelt, …

Vijf updates per jaar

In het online Microsoft Team-portal van de gebruikersgroep kunnen ze vragen stellen en functionaliteiten aanvragen voor de volgende versie. Aan Microsoft Dynamics 365 Business Central en BuildMaster wordt namelijk voortdurend gebouwd, zodat er elk jaar een viertal versies uitkomen. De klanten kunnen daarbij zelf beslissen of en wanneer ze naar een nieuwe versie overschakelen. SDE combineert de suggesties en feedback van de gebruikers met zijn eigen ERP-systeem expertise over aspecten als financieel beheer, voorraadbeheer en e-commerce, om telkens tot een solide update te komen die weer een stap vooruit is en tegemoetkomt aan de evoluerende behoeften van de bouwhandelsector.

Online portal en echte ontmoetingen

Naast de online samenwerking komt de user group ook twee keer per jaar fysiek samen om op een meer interactieve manier voorstellen te bespreken en feedback te geven. Het resultaat is dan bijvoorbeeld een lijst met vijftien suggesties voor aanpassingen of uitbreidingen aan BuildMaster. Achteraf kunnen de leden via een online poll stemmen voor de suggesties die zij prioriteit willen geven. De ideeën met de meeste stemmen worden vervolgens door SDE uitgevoerd.

Die samenwerking en openheid werpen duidelijk vruchten af: SDE komt te weten wat er echt leeft bij de technische groothandels en de BuildMaster-gebruikers bepalen zelf op welke manier het pakket evolueert.

Lees hier meer over BuildMaster

ERP blog

Deel deze post

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Meer blogposts

Jany Schamelhout

BEDRIJFSSOFTWARE, ERP, DYNAMICS 365, E-BUSINESS

Jany schamelhout

BEDRIJFSSOFTWARE, ERP, DYNAMICS 365, E-BUSINESS

Peter hooghe

peter.hooghe@sde.be
0478 96 11 72