drinkmasterday-logoSlimme technologie en digitalisering voor de moderne drankenhandel

Maandag 27 maart 2017 - 13u30 - 18u00

Drankenhandels worden met nieuwe utidagingen geconfronteerd zoals e-commerce, digitalisering in de winkel, mobiele toepassingen voor medewerkers enzovoort.. Tijdens deze namiddag delen we de ervaringen die we opdeden in tientallen bedrijven uit uw sector. Zorg dat je er bij bent want de plaatsen zijn beperkt!

Laat je inspireren en kom bijleren!

Consultants en studenten kunnen deelnemen op voorwaarde dat er nog plaatsen vrij zijn. Hun inschrijving wordt onder voorbehoud goedgekeurd.

Programma 


13u30 Welkomstdrink in de bar van het Guesthouse 


 

Welke functionaliteiten mag je als drankenhandel verwachten van moderne bedrijfssoftware?

bubble-chrisDemo DrinkMaster - Dynamics NAV voor drankenhandelaars en drive-ins

DrinkMaster wordt gebruikt bij talloze drankenhandels, wijnhandels en kleine brouwerijen. Het is dé leidinggevende ERP software gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV omwille van standaardfunctionaliteit. Chris toont hoe geïntegreerde bedrijfssoftware de administratie automatiseert.

Hoe betaalbaar en rendabel zijn digitale schaplabels voor KMO's?

bubble-arthurOver de terugverdientijd van ESL of elektronische schaplabels - Arthur Nevejan

Je ziet de digitale schaplabels overal opduiken. De technologie is op enkele jaren tijd mainstream geworden en de prijs van de labels en RF-hardware is zeer sterk gedaald waardoor ook KMO's er mee aan de slag kunnen. We presenteren een roi-simulatie, enkele voorbeelden en richtprijzen.


15u30 | Pauze - geniet van een drankje in de tuin


Vanaf hoeveel inkomende documenten is digitaal document management interessant?

bubble-willyDocumenten scannen & verwerken - Willy De Corte

Het inscannen van inkomende documenten (denk aan inkoopfacturen, zendnota's, ...) en die automatisch laten verwerken in je bedrijfssoftware bevrijd je van heel wat saaie administratie. We rekenen even uit vanaf hoeveel pagina’s het voor jou een no-brainer is om de investering te verantwoorden.

 

Hoe kan je vlotter samenwerken met je collega’s, klanten en partners?

bubble-remcoDe échte kracht van Office365 en ECM - Remco Verkaik

We tonen hoe jouw verschillende afdelingen gemakkelijk hun teamagenda’s beheren, documenten delen (binnen en buiten je bedrijf), meetingverslagen & notities centraal opslaan, documenten centraal te bewaren en ze vlot te doorzoeken of met meerdere personen tegelijk te bewerken.

Je productinformatie goed beheren is gemakkelijker gezegd dan gedaan!

bubble-walterDe uitdagingen en oplossingen voor productinformatiebeheer of PIM - Walter Van Dingenen

Als drankenhandel of wijnhandel heb je duizenden artikelen in je assortiment. Die artikelen vinden via steeds meer kanalen hun weg naar je klant: via je cataloog, via gepersonaliseerde prijslijsten, via je webshop, via online marktplaatsen. Van waar moet al die artikelinfo komen?

 

Hoe snel starten en succesvol doorgroeien met e-commerce?

bubble-cedricWebportals en webshops in gemixte B2B en B2C-omgevingen - Cédric Collet

Cédric begeleidt tal van groothandels uit uw sector om meer te halen uit hun geïntegreerde webshop. Op basis van voorbeelden en klantencases toont hij hoe je heel snel live kan gaan met een geïntegreerde webshop en wat je daarna moet doen om die verder uit te bouwen en succesvol te maken.

 


17u30 | Netwerkdrink in de Guesthouse Bar


Waar en wanneer

Maandag 27 maart - start 13u30 - einde 18u00 - SDE - Lichtelarestraat 45 - 9080 Lochristi

Zo zag de DrinkMasterDay 2016 er uit!

Vorig jaar ontvingen we meer dan 25 bedrijven in ons Guesthouse voor een inspiratiemiddag rond digitalisering en technologie in de drankenhandel.

buildmasterday-2016