header met 1 man

Digitale strategie

We bouwen je bedrijfsstrategie om tot een volwaardige digital strategy. Inclusief missie, doelstellingen en concrete business cases.

Onze aanpak

Samen met je managementteam organiseren we een brainstormsessie. We hanteren hiervoor onze beproefde methode om enerzijds snel alle leden uit je managementteam te aligneren rond e-business, mobile en social.

Anderzijds krijgen we op die manier een goed beeld van de digitale noden en visies van je verschillende bedrijfsafdelingen. We gebruiken hiervoor tools zoals het Business Model Canvas, SWOT en DEPEST.

Om disruptieve succesvolle digitale initiatieven te lanceren is het het vaak aangewezen eerst polshoogte te nemen van de gebruiker zijn e-readyness en verwachtingen. Zo bouw je betere toepassingen, verlaag je risico op mislukken en schat je de adoptie van digitale platformen in.

Samen met onze gespecialiseerde research-partners bieden we expertise in kwalitatief en kwantitatieve diagnostische research voor een snelle en objectieve evaluatie van de paraatheid en bereidheid van je klant of doelgroep ten aanzien van digitalisering.

We nemen alle input uit de workshop en verwerken die tot een middellange termijn digitale strategie. Inclusief concrete missie, meetbare doelstellingen en succesfactoren. Die gieten we in onze Digital Strategy Map.
Dit is een balanced scorecard met daarop een aantal voorwaarden voor digitaal succes in 4 domeinen: je klanten, je organisatie, de financiële kant en het technologisch perspectief. Een begeleidend document legt de Strategy Map in detail uit.

Op basis van de uitgewerkte digitale strategie ontwikkelen we een aantal concrete concepten en helpen we je te prioriseren.  
Dit gaat van e-commerce over mobiele apps tot e-business samenwerkingsplatformen maar ook tradingplatformen, content-websites of point-of-sales applicaties. We faseren de relevante concepten, tonen waar ze elkaar versterken en wat je er voor nodig hebt. Indien gewenst voorzien we een indicatie van doorlooptijd en een budgetgrootorde.

We maken een executive briefing van de digitale strategie en gefaseerde concepten. Deze briefing neemt ongeveer een uur in beslag. Na afloop stellen we 1 vraag: ‘Helpt deze digitale strategie je om nuttige stappen te zetten in je verdere digitale transformatie?‘ Het antwoord in alle workshops die we reeds uitvoerden is tot hiertoe altijd unaniem ‘ja’. En daar zijn we trots op.

business_model_canvas

Wat haal je uit onze workshop?

Deliverables van onze Digital strategy workshop

Daag onze consultants uit!

We komen graag bij je langs voor een challenge gesprek

Laat je gegevens hier achter en wij contacteren jou om een gepast moment in te boeken!

E-mail (verplicht veld) Naam: Bedrijf: Telefoon:
Footer Devices