Dynamics 365

ERP-software pakketten en systemen

Info over ERP-systemen voor middelgrote bedrijven en kmo’s.

Rethink ERP

26 maart – Eddie’s Corner (SDE) Lochristi – max 40 deelnemers
Ga je voor de overkoepelende erp-aanpak of kies je enkele business apps om je meest accute pijnen op te lossen? Leer er alles over tijdens Rethink ERP 2020

Hoe kies je het juiste systeem?

E-book: 10 adviezen voor ERP-selectie

ERP

Het kiezen van de juiste oplossing is geen sinecure. Daarom selecteerde ons team 10 topics die steeds meer aan belang winnen gebaseerd op echte vragen die we kregen vanuit KMO’s.

10 tips voor een succesvolle implementatie

10 Tips ERP implementatie

Een implementatie is een ingrijpend project voor uw organisatie. Hoewel heel wat verantwoordelijkheid bij uw implementatie-partner ligt moet u ook binnen uw onderneming orde op zaken stellen. 

De juiste ERP software voor MO's eN KMO's uit elke sector

Het belangrijkste advies dat we geven is een erp systeem te kiezen waarvan de basislaag is gericht op jouw activieit. Zo win je 2 keer. Je geniet van de ervaring van je collega’s én er moet minder aan het basis erp programma worden gesleuteld voor jouw specifieke noden

Bekijk deze sectorspecifieke systemen voor:

De evolutie en toekomst van ERP

Een modulair pakket

 15 jaar geleden werd elk erp pakket 100 % op maat geschreven. Heerlijk om mee te werken zolang het bedrijf of de omgevingsfactoren niet veranderden, want dan werd het een hel om dat maatwerk aan te passen.

De tegenreactie bestond uit standaardpakketten, one size fits all. Deze oplossingen sloten vaak niet genoeg aan en verplichtten bedrijven om hun interne werking aan te passen aan de software.

Vandaag is een goed erp pakket modulair zodat kleinere blokjes functionaliteit op de basislaag ingeplugd kunnen worden. Zo blijft de erp oplossing beheersbaar en bevat die enkel wat jouw bedrijf nodig heeft.

E-book: ERP 2020

ERP 2020

De digitale ontwikkelingen nemen een exponentiële versnelling aan. Uw leveranciers, klanten, partners en medewerkers zullen deze veranderingen omarmen, zowel in hun professioneel als privé-leven. Lees de keuze van de juiste ERP-oplossing hierin voor uw bedrijf een cruciaal gegeven is.

HOe bereid ik mijn switch voor?

De juiste methodologie

Van software veranderen doe je niet op één dag. Ga na of de partners op je shortlist over een duidelijke implementatie methodologie beschikken die regelmatig een ISO-kwaliteitsaudit ondergaat.

Een vlotte verandering van je oude naar je nieuwe pakket is niet alleen de verantwoordelijkheid van de partner. Met deze blogposts, e-books en e-mailreeks bereid je je collega’s optimaal voor om de ‘change’ goed te verteren.

Wat leerde Groep Van Pelt uit haar implementatie?

Pelt

“Als er iets is dat we een volgende keer anders willen aanpakken, is het wel de timing.” Bart Sebreghts – CEO Groep Van Pelt.

Wat is de kostprijs van een ERP pakket voor MO's en KMO's?

Een van de vragen die we het meest krijgen is: “Wat kost zo’n ERP-pakket?” Een betrouwbare budgetraming hangt af van 3 factoren:

1. Licenties

2. Diensten

3. Onderhoud

De licenties: het aantal mensen dat met uw nieuwe systeem zal werken, vermenigvuldigd met licentieprijs per gebruiker. Afhankelijk van pakket tot pakket kan dit eenmalig, jaarlijks of maandelijks zijn.

De services: het aantal uren of dagen dat nodig is om  je software af te stemmen op je specifieke noden, ook wel de implementatie genoemd. Hou ook rekening met opleidingsdagen. 

De jaarlijkse onderhoudskost van de software om bijvoorbeeld conform de nieuwste wetgeving te zijn. Dit is een jaarlijks bedrag of een prijs per gebruiker per maand.