ERP-software

Info over ERP-systemen voor middelgrote bedrijven.

Wat is ERP?

ERP staat voor enterprise resource planning. Het is administratieve bedrijfssoftware die de productiviteit van uw bedrijf maximaliseert, kosten beheerst en u efficiënter zaken laat doen. Door alles centraal te beheren wordt uw organisatie efficiënter, sneller en flexibeler.

Meer weten over Microsoft Dynamics NAV?

Hoe kies je het juiste systeem?

E-book: 10 adviezen voor ERP-selectie

Het kiezen van de juiste oplossing is geen sinecure. Daarom selecteerde ons team 10 topics die steeds meer aan belang winnen gebaseerd op echte vragen vanuit KMO’s.

10 tips voor een succesvolle implementatie

10 Tips ERP implementatie

Een ERP-implementatie is een ingrijpend project voor uw organisatie. Hoewel heel wat verantwoordelijkheid bij uw implementatie-partner ligt moet u ook binnen uw onderneming orde op zaken stellen. Hieronder de 10 belangrijkste aspecten die aan bod komen in dit e-book.

De juiste software voor je sector

Het belangrijkste advies dat we geven is een erp systeem te kiezen waarvan de basislaag is gericht op jouw activieit. Zo win je 2 keer. Je geniet van de ervaring van je collega’s én er moet minder aan het basis erp programma worden gesleuteld voor jouw specifieke noden

Bekijk deze sectorspecifieke systemen voor:

De evolutie en toekomst van ERP

 15 jaar geleden werd elk erp pakket 100 % op maat geschreven. Heerlijk om mee te werken zolang het bedrijf of de omgevingsfactoren niet veranderden, want dan werd het een hel om dat maatwerk aan te passen.

De tegenreactie bestond uit standaardpakketten, one size fits all. Deze oplossingen sloten vaak niet genoeg aan en verplichtten bedrijven om hun interne werking aan te passen aan de software.

Vandaag is een goed erp pakket modulair zodat kleinere blokjes functionaliteit op de basislaag ingeplugd kunnen worden. Zo blijft de erp oplossing beheersbaar en bevat die enkel wat jouw bedrijf nodig heeft.

E-book: ERP 2020 

Toekomsttrends in ERP-software

Hoe bereid ik mijn ERP switch voor?

Van software veranderen doe je niet op één dag. Ga na of de partners op je shortlist over een duidelijke implementatie methodologie beschikken die regelmatig een ISO-kwaliteitsaudit ondergaat.

Ook jouw verantwoordelijkheid

Een vlotte verandering van je oude naar je nieuwe pakket is niet alleen de verantwoordelijkheid van de partner. Met deze blogposts, e-books en e-mailreeks bereid je je collega’s optimaal voor om de ‘change’ goed te verteren.

Wat leerde "Groep Van Pelt" uit haar implementatie?

“Als er iets is dat we een volgende keer anders willen aanpakken, is het wel de timing.” Bart Sebreghts – CEO Groep Van Pelt.

Wat is de kostprijs?

Wat kost een erp pakket, Is een van de vaakst gehoorde vragen. Een betrouwbare budgetraming hangt af van 3 factoren:

1. Licenties

2. Diensten

3. Onderhoud

De licenties: het aantal mensen dat met uw nieuwe systeem zal werken, vermenigvuldigd met licentieprijs per gebruiker. Afhankelijk van pakket tot pakket kan dit eenmalig, jaarlijks of maandelijks zijn.

De services: het aantal uren of dagen dat nodig is om de je software af te stemmen op uw specifieke noden, ook wel de implementatie genoemd.

De jaarlijkse onderhoudskost van de software om bijvoorbeeld conform de nieuwste wetgeving te blijven. Afhankelijk van je systeem is dit een jaarlijks bedrag of is dit verrekend in de prijs per gebruiker per maand.