ERP-implementatie risico: Je maakt te weinig middelen vrij.

triple constraintEen ERP-implementatie vergt een serieuze investering van je organisatie, en dan heb ik het niet alleen over euro’s. Je houdt best het principe van de ‘spanningsdriehoek’ in het achterhoofd als het om middelen bij ERP-implementaties gaat. Doe je dat niet dan breng je je eigen ERP-software implementatie in gevaar van bij de start!

Bij het principe van de ‘spanningsdriehoek’ wordt de afweging gemaakt tussen drie elementen:

  1. functionaliteit / kwaliteit
  2. kostprijs
  3. tijd

Een ERP-implementatie met een klein budget moet inleveren op functionaliteit en omdat het projectteam eerder klein is, kan het ook langer duren. Hetzelfde geldt als je de twee andere factoren van de ‘spanningsdriehoek’ pusht. Heel veel functionaliteit in je nieuwe pakket nodig? Dat heeft zijn impact op prijs en doorlooptijd. Heel korte deadline om met de nieuwe ERP aan de slag te gaan? Opgepast voor de kwaliteit en budget!

ERP-implementatie advies

Trek steeds een realistisch budget uit voor het aangaan van een ERP-project. Blijk je niet genoeg budget te hebben? Gebruik bestaande online tools om een indicatie te krijgen van een richtbudget. Overweeg het project uit te stellen als blijkt dat je niet genoeg tijd of budget kan vrijmaken.

Een ERP begeleiden doe je niet naast je dagtaak! Maak tijd vrij in de agenda van een of meerdere medewerkers zodat de ERP-partner steeds een insider heeft om mee samen te werken. Tijd van je eigen mensen is een van de belangrijkste succesfactoren bij een implementatie.

Onder middelen verstaan we ook een moderne en functionele IT-infrastructuur, waarop ERP vlot kan worden geplaatst. Vaak kan die worden aangeboden samen met een ERP-systeem.

Vermijd de 15 meest courante ERP implementatie-risico’s

Ontvang 1x per week een korte en informatieve e-mail, zuiver tekst. Via deze mailtjes wordt jouw ERP-project een succes.

Deel deze post

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Meer blogposts