Bouw.Punt Ottevaere vertrouwt op BuildMaster

 

"Iedere persoon bij ons in de firma heeft beschikking tot dezelfde informatie
en kan zo de klant optimaal helpen",
vertelt Stefaan Ottevaere.

"Wat voor ons de belangrijkste reden was om over te schakelen op een nieuw systeem was de flexibiliteit. Last minute moeten er nog wijzigingen gebeuren in de planning, last minute worden er nog bestellingen geannuleerd, gewijzigd of opnieuw doorgegeven. Het computersysteem moet dit dus allemaal toelaten. Dit is één van de grote redenen waarom wij overgeschakkeld zijn op het systeem van Navision, BuildMaster", vertelt Stefaan Ottevaere.

Het tweede voordeel van een geïntegreerd systeem is dat de gegevens altijd correct zijn. Vroeger gebeurde het wel eens dat de klantengegevens in het boekhoudsysteem niet overeen kwamen of de adresgegevens niet dezelfde waren van deze in het voorkoopsysteem. Met alle gevolgen van dien.

"Heel belangrijk ook is dat dankzij Navision BuildMaster alle informatie heel beknopt is en voor iedereen aanwezig is. Of een klant nu met iemand van de verkoop, boekhouding of ontvangstmagazijn aan de telefoon hangt, die persoon bij ons in de firma heeft beschikking tot dezelfde informatie en kan zo onze klant optimaal helpen",
zegt Stefaan Ottevaere.

"BuildMaster helpt ons de stock optimaliseren. Zo kunnen we dus zorgen voor niet te veel aan stock van sommige producten, maar aan de andere kant zijn we in staat om snel kleinere en dringendere bestellingen van een klant binnen te krijgen", vertelt Tom Ottevaere.

"Dankzij Navision BuildMaster hebben we een krachtig instrument om snel al onze prijzen van onze leveranciers in te lezen", zegt Stefaan Ottevaere.

 "BuildMaster heeft ons ook de mogelijkheid gegeven om een snellere planning te doen via een planningssoftware. De koppeling gebeurd automatisch, alle artikelen komen er in, de vrachtwagens kunnen op die manier beter opgevolgd worden, de ladingen gebeuren op die manier dus ook veel sneller en de terugkoppeling gebeurd ook automatisch. Waardoor facturaties onmiddellijk kunnen volgen", vertelt Tom Ottevaere.

"De samenwerking met SDE is zeer vlot verlopen. Zij hebben niet enkel de kennis van Navision maar ook nog eens de sector kennis van de bouwmaterialen wat toch zeer belangrijk is. De implementatie is in een zeer korte tijdsperiode afgewerkt kunnen worden", 
vertelt een zeer tevreden Stefaan Ottevaere.