Precision Metals vertrouwt op totaaloplossingen van SDE

Foto Precision-MetalsSoms is de naam van een bedrijf erg veelzeggend. Dat is bijvoorbeeld zo voor Precision Metals uit Mechelen: daar wordt bandstaal verwerkt en metalen precisiedraden geproduceerd. En ‘precisie’ is hier geen loos begrip. De afmetingen variëren in dikte van 0,01 tot 6,5 mm en in breedte van 0,65 tot 1118 mm.

De producten vinden een toepassing in uiteenlopende industrieën: luchtvaart, autoassemblage, huishoudtoestellen en nog veel meer. Die flexibiliteit blijkt ook uit de ‘just in time’-service waarmee Precision Metals haar klanten bedient. En dat alles voor een correcte prijs.

Toevallig partnerschap

Die nadruk op kostenefficiëntie blijkt ook uit de keuzes die ze bij Precision Metals maken op het vlak van IT: duurzame technologieën die ook op lange termijn blijven renderen. IT-partner SDE uit Lokeren zit wat dat betreft met hen op één golflengte.

“Eigenlijk kwamen we toevallig bij SDE uit Oost-Vlaanderen terecht,” vertellen de heren Daniels en Verschoore, respectievelijk Works en Sales Manager bij Precision Metals. “Toen onze vorige partner ermee stopte, kwam onze infrastructuur automatisch in hun handen.”

SDE werkte de kinderziektes weg uit de implementatie van Microsoft Dynamics NAV en sindsdien werd dit voor Precision Metals een onmisbaar instrument voor de service aan hun klanten. “Een correct voorraadbeheer is voor ons belangrijk. Informatie kan nu via verschillende kanalen worden opgevraagd, en dat ‘in real time’. Zo kunnen we zeker zijn dat we onze klanten juiste informatie verschaffen. Ook op het vlak van traceability staan we sterk in onze schoenen.”

“Een grote troef van SDE, is dat ze sterk zijn in zowel soft- als hardware. Zo kunnen ze echte totaaloplossingen bieden. En als HP Preferred Partner hebben ze zeer concurrentiële prijzen voor kwaliteitsmateriaal.”
Henri-Philippe Verschoore, Sales Manager bij Precision Metals

Kwaliteitsmateriaal

Na die eerste positieve ervaring verliep de samenwerking steeds vlotter. “Een grote troef van SDE,” zo vertelt Henri-Philippe Verschoore, “is dat ze sterk zijn in zowel soft- als hardware. Zo kunnen ze echte totaaloplossingen bieden. En als HP Preferred Partner hebben ze zeer concurrentiële prijzen voor kwaliteitsmateriaal.”

Precision Metals kiest er dan ook voor om haar hardware maximaal te laten renderen alvorens te upgraden. De schaalbaarheid van HP-toestellen leent zich daar uitstekend toe. Centraal staat een HP ProLiant ML350 G4 waarvan de mogelijkheden maximaal worden benut: inclusief Windows SharePoint Services die gebruikers toelaat om online samen te werken aan documenten, en een geïntegreerde softwareoplossing voor alle faxverkeer.

 Storage gebeurt door middel van een RAID-oplossing van 6 discs. De veiligheid wordt gegarandeerd door een antivirus- en antispamprogramma van Trend Micro en een Juniper-firewall. Een oudere HP ProLiant ML 350 G4 kreeg een tweede leven als Terminal Server. Meteen een mooi voorbeeld van efficiënt gebruik van bestaande hardware.

Sterk staaltje

Het partnerschap dat toevallig begon, is bij Precision Metals niet uitgedraaid op een teleurstelling. Integendeel: “wij hebben de indruk dat SDE de laatste jaren nog professioneler is gaan werken. Ze hebben heel wat medewerkers in dienst van wie de competenties complementair zijn, zodat ze voor elk probleem een echte expert in huis hebben. Bovendien bevalt hun transparante manier van werken ons: elke factuur kan zeer precies aan een prestatie worden gekoppeld.”

Kortom, de totaaloplossingen van SDE zorgen ervoor dat er bij Precision Metals efficiënter kan worden gewerkt, zodat ook zij hun klanten vlot kunnen bedienen tegen scherpe prijzen. Een sterk staaltje van hoe doordachte IT het zakendoen vooruithelpt.