SDE al 25 jaar stabiele partner van Syndicale Unie/Fiducount

antwerpsehandjesJe hoeft niet ‘van ’t Stad’ te zijn om de Antwerpse Handjes te kennen: koekjes en chocolaatjes met een rijke traditie. De vorm, verpakking en samenstelling worden beschermd door middel van patenten. Enkel erkende bakkers en chocolatiers mogen deze lekkernijen aanbieden en ze moeten daarbij de regels van de kunst volgen.

De Syndicale Unie is de instantie die hierop toeziet. Dat is de meest in het oog springende dienst die deze beroepsvereniging levert, maar zeker niet de enige. Bakkers, chocolatiers en ijsbereiders kunnen bijvoorbeeld ook voor hun boekhouding terecht bij het aan de Syndicale Unie verbonden Fiducount.

Sinds 2002 werkt Fiducount ook voor klanten uit andere beroepsgroepen, zodat het is uitgegroeid tot een algemeen boekhoud- en loonadministratiekantoor voor kmo’s. Op dit moment behandelt het een kleine 500 dossiers.

Nieuwe server

De Syndicale Unie en Fiducount zijn ondertussen 25 jaar klant bij SDE. Vooral de laatste jaren zijn er ingrijpende wijzigingen van de infrastructuur gebeurd. “Onze boekhoudpakketten draaien al jaar en dag op een AS/400-server,” vertelt Bruno Kuylen, lid van de raad van bestuur van de Syndicale Unie en een van de afgevaardigd bestuurders van Fiducount. “Deze moest in 2000 worden aangepast vanwege nieuwe bekabeling. Een behoorlijke investering voor ons, maar toen al viel me op dat de overgang zeer vlot verliep. De echte test volgde echter vier jaar later, toen een tweede server werd geplaatst.”

Die tweede server is een HP ProLiant ML350 G4, waarop Microsoft Small Business Server 2003 draait. Bruno Kuylen: “de migratie naar deze nieuwe situatie en de integratie van deze twee omgevingen verliep werkelijk vlekkeloos, voor mij een duidelijk bewijs van de expertise van de systeemingenieurs van SDE.”

ml350G4De nieuwe HP ProLiant-server is voor Syndicale Unie/Fiducount een veelzijdige en betrouwbare backbone gebleken voor de verdere stroomlijning van hun processen. Bruno Kuylen: “SDE zorgde voor een VPN-verbinding, zodat we op een veilige én snelle manier kunnen communiceren met SD Worx. Daarnaast is ook onze back-up een stuk makkelijker geworden, deze gebeurt nu elke nacht automatisch.” Voor deze back-up adviseerde SDE een HP StorageWorks LTO-4 Tape Drive, rechtstreeks aangesloten op de server. In combinatie met back-upsoftware van Symantec vormt dit een betrouwbare en vooral kostenefficiënte oplossing.

Stabiliteit

Bruno Kuylen heeft al meer dan dertig jaar ervaring en kan dus perfect de vergelijking maken met het pre-computertijdperk: “uiteraard werken we nu veel rationeler dan vroeger. Maar tegelijk is er vandaag de dag geen enkel proces meer dat niet informaticagestuurd is. Als er op dat vlak iets misgaat, ligt de zaak hier volledig stil. En dat kost geld.”

Stabiliteit is dan ook het eerste wat hij verlangt van zijn IT-infrastructuur: “we zijn een relatief kleine organisatie en hebben dus geen eigen IT-personeel in huis. Toch kunnen we het ons niet veroorloven om ’s ochtends met opstartproblemen geconfronteerd te worden en daarna een halve dag met onze vingers te moeten draaien. Op dat gebied heeft onze partner SDE ons nooit teleurgesteld. Hun helpdesk en support zorgen steeds snel voor een adequate oplossing.”

Heeft Bruno Kuylen in die 25 jaar nooit overwogen om van IT-provider over te schakelen? “Eerlijk gezegd is SDE voor ons altijd een stabiele partner gebleken. Hun expertise staat buiten kijf, ze werken met kwaliteitsproducten en na al die jaren merk ik dat hun personeelsverloop laag is zodat de communicatie steeds vlot verloopt. Ik zie dus geen enkele reden om het risico te nemen om naar een andere provider over te schakelen.”