SDE en HP dragen steentje bij tot succes Van Den Eeckhaut

vdeeckhaut 1Zo koud als steen, zegt men weleens. En dus verbannen we tegels en marmer naar de badkamer en de keuken. Ten onrechte, als je de catalogus bekijkt van Van Den Eeckhaut. Mits de juiste aanpak is het mogelijk om met keramische tegels, natuursteen en zelfs beton elke ruimte een warme, gezellige en bovenal stijlvolle aankleding te geven.

Van Den Eeckhaut is een bedrijf dat zweert bij creativiteit en het maken van gedurfde keuzes. Op basis van traditioneel vakmanschap, maar ook met de meest vooruitstrevende materialen op de markt. Klanten kunnen dan ook bij hen terecht voor een voorontwerp in 3D, op basis van hun eigen grondplannen en materiaalvoorkeuren. Daarna wordt alles op maat gesneden met lasergestuurde freesmachines en ten slotte vakkundig geplaatst bij de klant.

Meer dan hamer en beitel

Er wordt dus met moderner gereedschap gewerkt dan enkel hamer en beitel. Op de tekenafdeling gebruiken ze VectorWorks voor het maken van de 2D- en 3D-modellen. Als die in een latere fase werkelijkheid worden, is er gespecialiseerde software nodig om de freesmachines aan te sturen.

“Nochtans zijn we hier allemaal leken op IT-vlak,” vertelt Filip Van Den Eeckhaut, medezaakvoerder van Van Den Eeckhaut. “Dat betekent dat we nood hebben aan een infrastructuur die uiterst stabiel is en zo weinig mogelijk onderhoud vraagt. En dat is precies wat SDE ons kan bieden. Daarom hebben we het beheer van onze IT helemaal in hun handen gegeven.”

“Sinds we via SDE zijn gaan werken met HP-materiaal, hebben we daarmee niets dan goede ervaringen gehad. De printers en de plotters op onze tekenafdeling zijn bijvoorbeeld ook van HP."
Filip Van Den Eeckhaut, medezaakvoerder

Stevige configuratie

vdeeckhaut 2De stabiliteit wordt gegarandeerd door de veranderingen die SDE aanbracht in de hardware-infrastructuur. Hierbij werd gekozen voor een aanpak in fasen, zodat de investeringen netjes kunnen worden gespreid in de tijd. Het afgelopen jaar werden bijvoorbeeld tien nieuwe HP-pc’s en één HP-workstation geïnstalleerd.

De keuze voor HP-materiaal is een constante in de relatie van SDE met Van Den Eeckhaut. Eén server doet het volledige werk als hart van de infrastructuur: een HP ProLiant ML350 G5, voorzien van SAS-discs voor 146 GB opslag en uitgerust met een noodvoeding die moet beschermen tegen stroomstoten of –uitvallen. Als besturingssysteem werd Windows Small Business Server 2003 geïnstalleerd.

Verder plaatste SDE een HP StorageWorks Ultrium 2 voor back-up, die automatisch gebeurt dankzij Symantec Backup Exec-software. Gegevensverlies kan op die manier bijna worden uitgesloten. Om de bescherming van de data helemaal waterdicht te maken, werd als antivirus/antispam/antiphishing-programma gekozen voor Trend Micro’s Worry-Free Business Security Advanced, dat centraal kan worden beheerd in de Windows Small Business Server 2003-omgeving. 

Uitstekende prijs-kwaliteit

De keuze van SDE voor producten van topkwaliteit, zowel voor de hard- als software, kan ook bij de klant op goedkeuring rekenen. Filip Van Den Eeckhaut: “sinds we via SDE zijn gaan werken met HP-materiaal, hebben we daarmee niets dan goede ervaringen gehad. De printers en de plotters op onze tekenafdeling zijn bijvoorbeeld ook van HP. Vooral de gebruiksvriendelijkheid valt daarbij op, een groot pluspunt als je niet voortdurend een IT-specialist hebt rondlopen.”

Die kwalitatieve aanpak van SDE beperkt zich niet enkel tot de geleverde producten: “ook hun service overtuigt. Ze beschikken over een uitstekende helpdesk en uiterst professionele medewerkers. Dat alles voor een correcte prijs: meer kan je van een IT-partner eigenlijk niet vragen.”