Microsoft 365, het nieuwe Office: alles-in-één

De laatste jaren heeft Microsoft stevig gesleuteld aan hun Microsoft 365 (voorheen Office 365) pakket. Het platform heeft nog steeds jouw favoriete Office applicaties op zak maar beschikbaar as-a-service én in abonnementsvorm. Een alles-in-één productbundel met een zeer breed gamma. Startende van de kleine KMO tot grote ondernemingen.

Wat past best bij mijn onderneming ?

Afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf, integreert Microsoft 3 bedrijfsversies:

  • Business Basic – €4,20
    Concreet kan je gebruik maken van een mailbox mét Microsoft Outlook & Microsoft Teams in web-versie. Beperkt gebruik van SharePoint Online en Teams is eveneens inbegrepen.
  • Business Standard – €10,50
    Bij de standaardlicentie maakt het volledige Office pakket zijn intrede, met vijf installaties per account. De splinternieuwe Bookings-applicatie zit hier ook inbegrepen. Daarmee kunnen klanten meteen online een afspraak bij je maken.
  • Business Premium – €16,90
    Voor een meerprijs van €6,40 voorziet Microsoft een stevig aantal extra features. Zo wordt het Enterprise Mobility + Security (EMS) platform geïntroduceerd . Daarmee kan je gebruik maken van Azure AD en MS Intune. Ook met het extra Threat Protection Plan, Online Archiving en Data Loss Prevention krijgt deze licentie aan security en backup een mooie boost.

In the spotlight

Exchange Online is geïntegreerd in alle 3 de versies van M365 Business. Outlook verzorgt verzorgt al lang niet meer enkel  je mails, agenda, taken en contacten, maar is enorm flexibel en laat jouw bedrijf toe een hybride mailomgeving op te zetten. On-premises Exchange servers werken feilloos samen met Exchange Online, op deze manier is een getrapte mail migratie mogelijk.

Gedaan met eindeloos accounts en logins aan te maken voor nieuwe werknemers. Single sign-on laat elke gebruiker toe om op dezelfde manier te authentiseren, one password to rule them all.

Word makkelijker bereikbaar of laat klanten rechtstreeks een afspraak inboeken met Microsoft Bookings. Klanten maken een keuze uit jouw services, vervolgens kiezen ze een medewerker die reeds op de hoogte is van hun dossier en kiezen een tijdstip een tijdstip te kiezen. Werknemers kunnen uiteraard altijd aangeven welke dagen/tijden zij beschikbaar willen stellen, of kunnen er ook afspraken worden overgenomen door collega’s. Zo hoeven klanten niet te bellen of mailen.

Samenwerken nog nooit zo gemakkelijk als met Microsoft Teams. Het platform van MS heeft een hele weg afgelegd maar heeft zich al snel ontpopt tot meest gebruikte communicatie platform ! Bellen, (video-)vergaderen, chatten en zelfs groepen aanmaken waar jouw team apart ideeën en bestanden kunnen delen.
The good news – Microsoft Teams zit inbegrepen in elk Office 365-abonnement en is zelfs (met beperkte mogelijkheden) gratis te testen.

Haal het maximum uit jouw bedrijfsdata door digitaal te transformeren met Microsoft PowerApps. Vul je ERP-systeem aan met kleinere apps die specifieke pijnen oplossen.  Bouw zelf (of met onze hulp) een Form en koppel het met Dynamics 365 of Business Central. Maak het tot slot beschikbaar op mobiele toestellen, tablets of scanners. Of bouw een app waarmee chauffeurs vanop de baan hun locaties en leveringstijden kunnen aan geven. Allemaal mogelijk met PowerApps.

SDE als jouw trusted advisor in Microsoft 365

Als Microsoft Gold Partner met expertise in zowel Microsoft Dynamics als Microsoft 365, helpen wij u graag verder met strategisch advies rond implementatie & positionering van de juiste apps voor uw bedrijf. Verder volgen wij het nieuws van recente features en nieuwste apps op de voet. We delen onze expertise graag met onze klanten via nieuwsbrieven, seminars en demo’s.

Heb je vragen of wens je meer informatie? Je kan steeds terecht bij onze consultant:

THOMAS CATTHOOR
IT-beheer
thomas.catthoor@sde.be
0478 05 86 43

Deel deze post

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Meer blogposts

Jany Schamelhout

BEDRIJFSSOFTWARE, ERP, DYNAMICS 365, E-BUSINESS

Jany schamelhout

BEDRIJFSSOFTWARE, ERP, DYNAMICS 365, E-BUSINESS

Peter hooghe

peter.hooghe@sde.be
0478 96 11 72