Microsoft Office 365 Mei 2018 update: Inzicht en data

Microsoft office 365 Mei 2018: Inzicht en dataMicrosoft lanceerde deze maand opnieuw een nieuwe update voor een aantal van haar Office 365 producten. We nemen onze twee favorieten en lichten die voor je uit. Bekijk je liever de volledige video, scroll dan door naar het einde van de blog. Heb je vragen over Microsoft Office en hoe deze producten je bedrijf efficiënter kunnen maken, contacteer dan gerust ons team:

[more]

 

Contacteer ons

Excel Insights

Werk je veel met Excel? Dan ben je waarschijnlijk gewoon aan een massa data, formules, cijfers en percentages. Het is niet altijd makkelijk daaruit trends af te leiden. En nog moelijker om die trends voor te leggen aan je managers, collega’s of bestuursleden. Microsoft voert daarom Excel Insights in.

Excel Insights, dat voorlopig enkel beschikbaar is voor Office Insiders, kijkt zelf naar de data en analyseert trends en patronen. Die worden weergegeven in een zijbalk en kunnen aan het bestand toegevoegd worden.

 Micrsoft Office 365 mei update excel insights

Zo kan je ingewikkelde data helder en begrijpelijk weergeven.

Outlook BCC message

Een leuke (en handige) nieuwe feature voor Outlook is de BCC-waarschuwing. Als je als BCC toegevoegd bent aan een e-mail, dan weet de ontvanger van de e-mail niet dat jij die e-mail ook gekregen hebt. Als je dan antwoordt met ‘reply all’ doe je dat teniet. Dat kan tot onaangename situaties leiden.

Microsoft voegt nu een boodschap toe dat je daarvoor waarschuwt. Als je dus als BCC-ontvanger op ‘Reply all’ klikt, krijg je eerst een waarschuwing te zien. Een goede barrière voor collega’s die net iets te vlug willen reageren.

Micrsoft Office 365 mei update Outlook BCC message

*Bonus*: SharePoint Data

Een extra update die niet in de video te zien is, is dat SharePoint de hoeveelheid data die je via de applicatie kan bewaren en delen gaat verhogen. En geen klein beetje. Op 1 juli 2018 begint Microsoft met het upgraden van de applicatie, een proces dat eind augustus klaar zou moeten zijn. Dan zou je 20 keer zoveel data in je SharePoint kunnen bewaren.

Dat maakt de applicatie nog nuttiger, en afhankelijk van je bedrijf, nog chaotischer. Gelukkig heeft SharePoint nu ook een nieuwe zoekfunctie.

Sharepoint zoekfunctie

Met de nieuwe SharePoint zoekfunctie krijg je gepersonaliseerde resultaten gesegmenteerd in sites, files, mensen en nieuws. Als je een resultaat ziet kan je het bestand openen of naar de locatie gaan.

Micrsoft Office 365 mei update Sharepoint zoekfunctie

Bekijk hier de volledige video:

Bekijk hier onze vorige updates:

Deel deze post

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Meer blogposts