ESC logo

Gents IT-bedrijf ESC neemt SDE over

Het Gentse IT-bedrijf ESC neemt sectorgenoot SDE uit Lochristi over. ESC wil zo de huidige omzet van 14 miljoen euro optrekken tot ruim 20 miljoen euro. De vijftig personeelsleden van SDE versterken het ESC-team.

ESC-bestuurders Carine en Philippe Smet geven aan dat de overname van SDE zorgt voor een schaalvergroting en groeimogelijkheden. “ESC heeft de ambitie om dé ICT-referentie in Vlaanderen te worden”, licht Carine Smet toe. “Deze overname zorgt voor een unieke opportuniteit om onze klanten nog beter te dienen. De integratie van SDE helpt ons hierbij, zij waren zelf ook op zoek naar schaalvergroting. Bovendien zijn ze actief binnen hetzelfde klantensegment en hebben een vergelijkbaar productportfolio.”

Met deze overname wil ESC zijn toekomstplannen versneld waarmaken. Door het combineren van de activiteiten wil het de huidige omzet van 14 miljoen euro optrekken tot ruim 20 miljoen euro.

De naam SDE verdwijnt, maar voor de klanten blijven de vertrouwde gezichten op post en gaan alle projecten gewoon door. Ze zullen bovendien ondersteund worden door een groter team met nog bredere competenties. De vijftig personeelsleden blijven aan de slag en worden mee opgenomen in ESC. Dat ziet het personeelsbestand door de overname toenemen tot ruim 150 werknemers.

Ervaring verrijken

“Klanten willen compleet ontzorgd worden en verwachten accuraat advies van hun IT-partner”, weet Philippe Smet. “Maar we gaan nu een stap verder: door de overname van SDE verrijken we onze ervaring en technische expertise op het vlak van ERP en infrastructuur. SDE heeft een uitstekende reputatie en is actief in sectoren waar we nog niet of onvoldoende vertegenwoordigd waren, zoals de drankensector of distributie van technische artikelen. Ook op het vlak van e-commerce en digital strategy halen we met Natch, een belangrijk onderdeel van SDE, een groot aantal klanten en jarenlange ervaring in huis.”

“ESC is de voorbije jaren stevig gegroeid. Dat bewijzen onder meer onze Trends Gazelle-nominaties, al voor het zesde jaar op rij, en het Great Place to Work-certificaat dat we vorig jaar voor het eerst in ontvangst mochten nemen. We zijn nu klaar voor de volgende stap”, geeft Philippe Smet nog mee.

Contact: Erwin Casteels – sales manager ESC – 0498 51 20 58

ESC

ESC beheert en optimaliseert sinds 1999 de ICT-bedrijfsprocessen van organisaties en ondernemingen. ESC is in handen van Carine en Philippe Smet en is gespecialiseerd in de verkoop en implementatie van IT-applicaties, -infrastructuur en -diensten.

SDE is gevestigd in Lochristi en stelt vijftig mensen tewerk. Al meer dan dertig jaar bedient het ruim vierhonderd klanten met oplossingen op het vlak van ERP, e-business, cloud en andere technologieën.