Vanuxeem logo

Brasserie Vanuxeem

Brasserie Vanuxeem is een referentie in het Europese distributienetwerk van dranken en een gekende naam in binnen en buitenland. Naast een winkel in Ploegsteert met een totale oppervlakte van 1450 m² overspant Vanuxeem nog eens 25.000 m² magazijnen alsook los- en laadruimten. Een tweede verkooppunt in Warneton zorgt voor een nog betere dekking.

Vanuxeem vertrouwt reeds 20 jaar op de IT- en automatiseringsdiensten van SDE om haar activiteiten administratief te beheren. Vanaf 2008 zal Brasserie Vanuxeem zich verder automatiseren met DrinkMaster, de ERP-software voor de drankenhandel.

Vanuxeem
Vanuxeem

“We werken al heel lang samen met SDE omdat ze onze specifieke noden als drankenhandel goed begrijpen. Het vorig administratief pakket, een DOS-oplossing van SDE, was speciaal voor ons geschreven maar was aan vervanging toe. We waren dan ook verheugd te zien dat SDE haar expertise in een sectoroplossing voor drankenhandels gegoten heeft die bovendien goede referenties krijgt van tal van andere drinkcenters. Onze keuze voor DrinkMaster lag dus voor de hand. We kijken er naar uit om er begin volgend jaar mee aan de slag te gaan,” zegt Alexandre Mahieu, directeur Brasserie Vanuxeem.

DrinkMaster, het administratief pakket voor de drankenhandel, is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV (voorheen Navision). De ERP-oplossing combineert boekhouding, voorraadbeheer en onder andere kassaverkoop met een aantal zeer specifieke noden uit de sector zoals leeggoedbeheer, accijns- en ecoboni-verwerking en prijsbeheer.