Vier risico’s als je IT-manager er alleen voor staat

lonelyHeb je slechts één eigen IT-manager of IT-verantwoordelijke in je bedrijf, of overweeg je iemand aan te werven? Je IT-voorzieningen zijn ongetwijfeld cruciaal om je business te laten draaien. Zorg dat je IT-manager er niet alleen voor staat! Houd dus deze overwegingen in het achterhoofd:

nosignal1. Je IT-manager is onverwacht afwezig (en dat voel je in je bedrijf)

Wat als de IT-manager ziek is of het bedrijf verlaat, heb je dan meteen iemand anders beschikbaar die alles kan overnemen? En hoe groot is het bedrijfsrisico als dat niet zo is – wat zijn de gevolgen voor de verkoop, de productiviteit en de klantenservice als er iets hapert tijdens zijn afwezigheid?

2. Hij kan niet op de hoogte zijn van ALLE nieuwigheden (‘t is ook maar een mens)

Een eigen IT-verantwoordelijke kan in zijn eentje nooit op de hoogte blijven van alle technologische trends – daarvoor zijn er te veel verschillende aspecten en evolueert het IT-landschap te snel. Bovendien ontbreekt het de interne IT-manager ook aan een team met collega’s om mee te ‘sparren’ en te overleggen.

bored3. Hij vindt je routine-IT-klusjes snel vervelend (en eigenlijk kost hij je teveel voor deze boring dingen)

Heb je echt een voltijdse interne IT-medewerker nodig om routinetaken uit te voeren? Denk eraan dat IT-specialisten schaars en dus duur zijn en dat ze ook niet geneigd zijn om lang aan boord te blijven als ze weinig uitdaging vinden in hun job.

4. Jouw routine-klusjes weerhouden hem van jouw digitale bedrijfstransformatie (waar hij dus eigenlijk wél zou renderen)

As je alle IT-verantwoordelijkheid overlaat aan één interne systeembeheerder of IT-manager, riskeer je dat die verdrinkt in de dagelijkse, repetitieve beheertaken. Daardoor gaat er te weinig aandacht naar de digitale transformatie van je bedrijf, waarmee je je business efficiënter en dus winstgevender kan maken.

Zijn dit voor jouw onderneming grote risico’s? Dan kies je er beter voor om je IT-manager te laten bijstaan of je IT volledig toe te vertrouwen aan een externe dienstenleverancier.

Zo krijg je toegang tot een heel team IT-specialisten met een brede kennis die ze ook voortdurend up-to-date houden. Op die manier ben je zeker van een constante opvolging en professioneel advies over de nieuwste IT-mogelijkheden die het meest zullen bijdragen tot de groei van je bedrijf.

bored

Deel deze post

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Meer blogposts